ÇİFTLİKKÖY’DE TÜRKÜLERİN GECESİ
Çiftlikköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Mokamp alanında gerçekleştirdiği konserle kulakların pasını sildi
13 Haziran 2018 Çarşamba 15:03:31

Tansu Örçen şefliğinde birbirinden güzel türküleri icra eden koronun şarkılarına Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da söylediği Kerkük Türküsü ile eşlik etti. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, konseri eşi Nursel Silpagar ile birlikte izledi.  Çiftlikköylülerin yoğun ilgi gösterdiği konseri AK Parti Yalova Milletvekili adayları Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol ve Hasan Özçelik de izleyenler arasındaydı.  “Kuru Çaydan Öte Yana”,  “Edremit’in Gelini”, “Giresun’un İçinde” gibi çeşitli yörelerden türkülerin icra edildiği gecede Çiftlikköylüler adeta türküye doydu.

24 türkünün solistler ve koro tarafından seslendirildiği gecede sahnede Şef Örçen’in daveti üzerine ‘Kerkük Türküsü’nü seslendiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Yolda gelirken Kerkük’lü bir aile ile tanıştım. Bu türküyü de onlara ithaf ediyorum. Belki çok iyi seslendiremedik, belki detone olduk ama yüreklerimiz, gönüllerimiz Kerkük’te. Kerkük’tekilere de selam olsun” diye konuştu. Konser sonrasında Türk Halk Müziği Korosu Şefi Tansu Örçen’e plaketini AK Parti Yalova 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Büyükgümüş verirken, koro adına çiçeği de bir diğer AK Parti Yalova 2. Sıra Milletvekili Adayı Meliha Akyol takdim etti.