Çiftlikköy Belediyesi ile SES Arama Kurtarma Derneği arasında olası afet durumlarında işbirliği protokolü imzalandı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’nin ve SES Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ayetullah Alagan’ın imza attığı protokole göre Çiftlikköy ve mücavir alanlarında yaşanacak olası deprem, büyük kazalar, endüstriyel yangın, sel ve su baskınları, göçük veya toprak kayması gibi afet durumlarında  daha etkin müdahale sağlanacak. Ayrıca Çiftlikköy Belediyesi ile SES Arama Kurtarma Derneği arasında ortak eğitim ve öğretim, araç, ekipman desteği ve teknolojik işbirliği yapılacak.

Yapılacak işbirliğinin Afet İşleri Müdürü Yönetmeliği,  Resmi Gazete’de yayınlanan Afet ve Acil Durum Yönetmelikleri, 2007/12937 Sayılı Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği gibi yasal dayanaklarla desteklendiğini ifade eden Başkan Yele, “Sivil toplum kuruluşlarımıza büyük değer veriyoruz. Özellikle de afet konularında faaliyet gösteren SES gibi STK’larımızın önemi çok daha fazla. Zira deprem veya benzeri büyük afetlerde bu alanda eğitim alan insanlarımızın bulunduğu organize derneklerimiz çok daha fazla yük alıyor. Kamunun kurtarma ve müdahale faaliyetlerine gönüllü olarak destek veriyor, can ve mal kaybının azaltılması noktasında ekiplerimize destek oluyorlar. Bu nedenle belediyemizin imkanlarından SES Arama Kurtarma Derneği’nin yararlanması ve bize gönüllü olarak katkıda bulunmasına yönelik böyle bir hamle yaptık. Geçtiğimiz ay Belediye Meclisimizde de protokol imzalanmasıyla ilgili yetki kararını almıştık. Çok faydalı bir karşılıklı işbirliği protokolü olacağını düşünüyorum. İlçemiz, belediyemiz ve derneğimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.