Gacık: Yalova'nın en eski tanınmış köylerinden olan ve ilçemize uzaklığı 7 km. olan köyü, Kütahya ve Karadeniz yöresinden gelen Türkler ile 1983 yılı Muhacirleri oluşturmaktadır. 2019 yılı nüfus sayımına göre Köy nüfusu 468’dir. Halkın %99 u Okur-yazardır. Yeni yapılan modern bir ilköğretim okulu mevcuttur. Köy halkı, geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır. Köy içinde bir Kuran kursu, bir cami bulunmaktadır.

 

Laledere: İlçeye uzaklığı l2 km. olan köyü, kökenini Yunanistan, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan gelen Türkler oluşturmaktadır. Köyün 2019 yılı nüfus sayımlarına göre nüfusu 321 olarak tespit edilmiştir. Çiçek üretimini başlatan ilk köy olması açısından yörenin en önemli köylerinden biri olan Laledere köyü, renkli köy yaşamı, yeşillikleri, sıcak ve nüktedan insan yapısı ile bilinmektedir. Köy halkı geçimini, önemli ölçüde çiçekçilikten ve hayvancılıktan sağlamaktadır.

 

Dereköy: İlçeye uzaklığı 15 km. köyün kökenini  Kurtuluş Savaşı sonrasında buraya yerleştirilen, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen Türkler oluşturmaktadır. Köy nüfusu 220 olarak tespit edilmiştir. Köy halkı geçimini meyvecilik yaparak sağlamaktadır. Dereköy’de 3. tarımsal sulama göleti tamamlanmış olup gölet bölgedeki 410 dekar tarım arazisine ilave sulama sahası kazandırmıştır.

 

Kılıç: İlçeye uzaklığı 15 km. olan köyün kökenini Karadeniz’den gelen Türkler ve eski göçmenler oluşturmaktadır. 2019 yılı nüfus sayımına göre köy nüfusu 675 olarak tespit edilmiştir. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Ayçiçeğinin de bolca yetiştiği köyde her türlü sebze, mısır ve buğday tarlaları geniş bir yer kaplamaktadır. Köyde, elektrik, su ve telefon mevcuttur. Ayrıca, 7 personel ile hizmet veren bir sağlık ocağı bulunmaktadır.

 

Kabaklı: İlçeye uzaklığı 13 km. olan Kabaklı’da yaşayan insanların kökeni Bulgaristan göçmenlerinden oluşmaktadır. Köyün 2019 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 163 olarak tespit edilmiştir. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır. Eski ahşap evleri, sevimli yolları, meyve ağaçları ve doğal yaşama duyduğunuz özlemi giderebilirsiniz.

 

Denizçalı: İlçeye uzaklığı 15 km. olan köyün kökenini göçmenler oluşturmaktadır. 2019 nüfus sayımına göre köyün nüfusu 203 Köy halkı geçimini hayvancılık ve kısmen de tarımla sağlamaktadır. Sosyal aktivitelerin sıkça yapıldığı ve kolay bir ulaşımın olduğu Denizçalı Köyünde; doğa yürüyüşleri, bisiklet sporu gibi etkinliklerini yapabilirsiniz. 

 

İlyasköy:  İlçeye uzaklığı 20 km. olan köy Kurtuluş Savaşı’nda yerleştirilen göçmenlerden oluşmaktadır. 2019 nüfus sayımına göre köyün nüfusu 463 olarak tespit edilmiştir. Köyde M.Ö. 500 tarihlerine ait olduğu sanılan bir stel ile 600 yıllık bir camii bulunmaktadır. Köy halkı geçimini hayvancılık, sebze ve meyvecilik ile sağlamaktadır. Köyde, kadrolu imamı bulunan bir cami mevcuttur. Ayrıca, 5 personeli bulunan bir sağlık ocağı vardır.  

 

Çukurköy: İlçeye uzaklığı 21 km. olan köyün kökenini Bulgaristan göçmenleri oluşturmaktadır. 2019 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu  476 olarak tespit edilmiştir. Halkın bir kısmı geçimini, tarım ve hayvancılık ile bir kısmı da sanayi kuruluşlarında çalışarak sağlamaktadır. Geniş ormanlık alanlarının yanı sıra güzel manzara ve piknik alanlarına sahip olan Çukurköy, sebze ve meyve üreticiliğinin önem taşıdığı ve son yıllarda kesme çiçek üretimi de yapılmaktadır. Köyde taşımalı sistemle ilköğretim okulu bulunmaktadır. Ayrıca, kadrolu imamı bulunan iki cami vardır.

 

Burhaniye: İlçeye uzaklığı 22 km. olan köyün kökenini Rize’den göç edenler oluşturmaktadır. 2021 yılında köyün nüfusu 159 olarak tespit edilmiştir. Köyde eğitim taşımalı sistemle gerçekleştirilmektedir. Köy halkı geçimini hayvancılık ve ormancılıkla sağlamaktadır. Ayrıca, kadrolu imamı olan bir cami bulunmaktadır.