1. İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü
    GÖREVLER
    - Müdürlüğün faaliyet konularına ilişkin mevzuatı takip etmek ve mevzuatın gereklerini süresi içerisinde yerine getirmek.
     - Müdürlüğün diğer idareler nezdinde takibi gereken iş ve işlemlerini yürütmek ve sonuçlandırmak.
     - Stratejik plana, yıllık performans programına, yatırım programına ve müdürlük bütçesine uygun olarak çalışmalarını yürütmek.
     - Çiftlikköy Belediyesi İç Kontrol Eylem Planındaki görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları yapmak.
     - Müdürlüğe gelen yazı ve dilekçeleri süresi içerisinde cevaplamak. 3071 sayılı kanun gereği; dilekçe yoluyla yapılan başvurulara 30 gün içinde yazılı bilgi vermek, işlem safahatının duyurulması halinde alınan sonucu ayrıca bildirmek.
     - Başkan ya da ilgili Başkan Yardımcısının bilgisi ve onayıyla, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, istisnalar dışındaki bilgi ve belgeleri başvuru sahibinin bilgisine sunmak.
     - 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında; müdürlüğün ihtiyacı olan her türlü mal alımı, hizmet alımı ile yapım işlerinin hak edişlerini düzenlemek, kabullerini yaparak sonuçlandırmak.
     - Belediyenin orta ve uzun vadeli stratejilerini ve politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak üzere gerekli çalışmaları yapmak.
     - Müdürlükçe yapılan işlemlerin kayıtlarının tutulmasını sağlamak. Gerektiğinde bunların arşivlenmesini, korunmasını ve muhafazasını sağlamak.
     - Gerektiğinde Belediyenin diğer birimleriyle, resmi kurum ve kuruluşlarla, ilgili meslek odalarıyla, ihale sürecindeki ilgililerle yazışmalar yapmak.
     - Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili duyuru ve tanıtım yapılması amacıyla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne gerekli veri akışını sağlamak.
     - İmar durumu düzenlemek.
     - Yapı ruhsatı düzenlemek.
     - Kat irtifakı kurulması işlemlerini gerçekleştirmek.
     - İlçe sınırları dahilinde vatandaşların imar işlemleri ile ilgili yazılı ve sözlü taleplerini mahallinde ve dosyada inceleme yaparak değerlendirmek.
     - İlgili vatandaş taleplerinin Mimari Estetik Komisyonuna sunulmasını sağlamak.
     - İmar durumu belgesi düzenlemek.
     - Yapı ruhsatı (yeni yapı, tadilat, yeniden, yenileme, isim değişikliği) düzenlemek.
     - Yapı ruhsatı eki olan mimari, statik, mekanik, elektrik projeleri ile zemin etüd raporlarının ilgili mevzuat çerçevesinde kontrollerini yaparak onaylamak.
     - Tanzim edilen yapı ruhsatlarını ilgili kamu kurum ve meslek odalarına düzenli olarak bildirmek
     - Kat irtifakı projelerini onaylamak ve onaylanan projeleri Tapu ve Kadastro sistemine yüklemek.
     - Asansör uygulama projelerini onaylamak.
     - Makine ve elektrik tesisat projelerini onaylamak.
     - Eksper işlemlerini ve taleplerini karşılamak.
     - Lihkab’tan gelen Bağımsız Bölüm Düzeltme işlemlerini yapmak.
     - Yapı kayıt belgesi veya hasar tespit raporu bulunan binalara güçlendirme izni vermek.
     - İlgili vatandaş taleplerinin Mimari Estetik Komisyonuna sunulmasını sağlamak.
     - İlçe sınırları dahilinde vatandaşların imar işlemleri ile ilgili yazılı ve sözlü taleplerini mahallinde ve dosyada inceleme yaparak değerlendirmek.