Tarım Yapısı 

 

İlçemizde sahil kesimi düz, sulanabilir ve verimli arazidir. Türkiye çapında önemli sayılacak miktarda modern seralarda irili ufaklı işletmeler şeklinde faaliyet gösteren süs bitkileri yetiştiriciliğine sahip işletmeler mevcuttur. Kesme çiçekte ilçemizde karanfil ağırlıklıdır. Meyvecilik bölgemiz için uygundur.

 

İlçemizde toplam 51.538 dekar tarım alanı vardır. 47.000 dekarında ziraat yapılmakta olup, 37.000 dekar işlenmekte olan alan, 1.200 dekar da nadasa bırakılan alan vardır. Geçimini tarım işletmeciliğinden sağlayan aile sayısı 1.100’dür. Bu tarım alanlarında 1300 işçi istihdam edilmektedir. İlçede meyve yetiştiriciliği, tarla ürünleri (Buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, fiğ), sebzecilik ve çiçekçilik çokça yapılmaktadır.

 

 

Sanayi 

 

Konumu itibariyle İstanbul- Kocaeli-Bursa gibi sanayi merkezlerinin yol güzergahı üzerinde bulunan ilçemiz, sanayi yatırımları için cazibe merkezi olmuştur. Tekstil ve kimya sanayinde faaliyet gösteren ülkemizin en önemli kapasiteye sahip büyük ölçekli kuruluşları olan ve ilçede önemli ölçüde istihdam oluşturan önemli kuruluşların başında Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş., Aktops Tekstil San.Tic. A.Ş., Ak-Kim Kimya Sanayi Tic.A.Ş, DowAKSA  Ltd.  gelmektedir. Tekstil Atölyeleri, Soğuk Hava Depoları, Küçük Sanayi sitesi gibi işletmeleri dışında devlet destekli yarı özel Yalova Avrasya Organize Sanayi Bölgesi, Yalova Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi, Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi bulunmaktadır.