Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, eğitim konusunda çok duyarlı olduklarını belirterek “Yaklaşık 2 aydır tüm birimlerimizle okullarımızın yeni eğitim yılı öncesindeki eksiklerinin giderilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Çiftlikköy Belediye Meclisi, Eylül ayı ilk oturumunu gerçekleştirdi. Oturum başlangıcında söz alan CHP Grup Sözcüsü Kubilay İleri, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada eğitimde yaşanan aksaklıkları dile getirdi.

Yeni eğitim öğretim döneminde ilçedeki okullara ve öğrencilere destek vermeyi sürdüreceklerini dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de “Geçtiğimiz bir buçuk iki aylık süre içerisinde özellikle Fen İşleri, Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüklerimiz, okullarımızın yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmasıyla ilgili ciddi çalışmalara imza attı. Artı Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz de özellikle dar gelirli öğrencilerimiz için bir kampanya başlattı. Dar gelirli öğrencilerimiz için kırtasiye yardımı konusunda bir desteğimiz söz konusu. Biz de yerel yönetim olarak, Çiftlikköy Belediyesi olarak okullardaki eksiklikleri biliyoruz. Mümkün mertebe de takviye etmeye çalıştık. Önümüzdeki süreçte okullarımıza desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Belediye Meclisi’nde Aydın’ın Efeler Belediyesi ile Çiftlikköy’ün kardeş şehir olmasıyla ilgili karar, oybirliğiyle alındı. Kardeş şehir bağlantıları kurmaya devam eden Çiftlikköy Belediyesi, Efeler Belediyesi ile de toplumsal hizmetler, idari ve teknik destek, bilim, sanat, çevre, turizm, eğitim, kültürel varlıkların korunması ve kamu duyarlılığının arttırılması konularında kardeş belediye olarak işbirliği yapabilecek.

Toplantıda diğer gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi. Eylül ayı ikinci oturumu 5 Eylül Perşembe günü yapılacak.