Çiftlikköy Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu, Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nin ‘Geleceği Dönüştür’ Projesi start aldı.

Öğrencilerin sıfır atık ve geri dönüşümle ilgili farkındalıklarını arttırmak, atıkların dönüştürülerek geri kazandırılması uygulamalarının yerinde incelenmesi ve yarışmalar düzenlenmesi gibi çeşitli etkinlikleri kapsayan projenin 2024-2025 Yılı Eğitim Öğretim dönemini kapsaması planlanıyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, “Proje kapsamında öğrenciler arasında düzenlenecek plastik kapak ve atık pil toplama yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Geleceğe Dönüştür projesine katılan öğrenciler, sıfır atık genel kültür bilgi yarışmasına takımlar halinde katılarak bu alandaki bilgilerini test edecekler. Bilgi yarışmasında dereceye girenler jüri değerlendirmesi ile belirlenecek. Ayrıca geri dönüşüm sergisi, sıfır atık tesisi gezisi, geri dönüşüm tesisinde öğrenciler için eğitim atölyeleri, sıfır atık defilesi gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek” diye bilgi verdi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de projeye tam destek verdiklerini dile getirerek, “Geri dönüşüm bilincini arttırmak amacıyla Çiftlikköy Belediyesi olarak bir çok çalışma yapmaya devam ediyoruz. İklim değişikliği ile mücadele ve sıfır atık projelerinde gençleri ve toplumun duyarlılığını buna benzer projelerle geliştirebiliriz. O nedenle M.Kemal Anadolu Lisesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla birlikte böyle bir proje için işbirliği yaparak, gençlerimizi de sürece dahil ediyoruz. Adı gibi geleceği dönüştürecek bir proje olmasını diliyorum” diye konuştu.