Çiftlikköy Belediyesi’nin yaz döneminde çocuklar ve gençler için düzenlediği ücretsiz gitar kursu yoğun ilgi görüyor. Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gitar kurslarında, haftanın üç günü üç grup halinde Gitar Eğitmeni Kemal Bayrı tarafından eğitim veriliyor.

Toplam 40 öğrencinin katıldığı gitar dersleri, 10-13 ve 13-17 yaş aralığındaki iki farklı yaş grubuna yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Eğitimlerde çocuklar ve gençler, müziğe dair temel bilgilerle birlikte gitar çalma teknikleri, ritim ve akor bilgisi, armoni gibi konuları öğreniyorlar. Eğitmen Kemal Bayrı, kursiyerlere popüler şarkılar eşliğinde gitar çalmanın püf noktalarını anlatarak, temel seviyede kısa sürede gitar çalmayı öğretmeyi amaçlıyor. Kursa katılan öğrencilere ritim tutma, akor geçişleri ve şarkı söyleyerek gitar çalma gibi beceriler kazandırılıyor.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, yaz tatilini eğlenceli ve öğretici bir şekilde değerlendirmek isteyen çocukların ve gençlerin bu kurslara büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Başkan Yele, bu tür hobilerin erken yaşlarda edinilmesinin, çocukların hayat boyu sürecek alışkanlıklar kazanmalarına yardımcı olacağını ifade etti. Yaz boyunca devam edecek olan kurs, çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve müzikle iç içe keyifli bir yaz geçirmelerine olanak tanıyor.