Çiftlikköy Belediyesi çalışanları, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri kapsamında önce temel yangın eğitim aldı, ardından itfaiye önünde yangın söndürme çalışması yaparak öğrendiklerini uyguladı.

Çiftlikköy Belediyesi iştiraki Zirvekent AŞ personellerine Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Çark tarafından iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri kapsamında yangın güvenlik eğitimi verildi. Çark, Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen teorik eğitimde yangın güvenliği bilgileri, yangına neden olabilecek riskler, yangın çıkmaması için alınması gereken önlemler, yangın anında tahliye yöntemleri gibi konularda bilgiler aktardı. Teorik eğitim sonrasında Çiftlikköy İtfaiye Müdürlüğü’nde yangın söndürme tüpüyle çıkarılan suni yangını söndürme çalışması yapıldı.

Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Çark, “Teorik eğitimimizde video ve slayt gösterileri eşliğinde yangın önleme tedbirleri, yangın sınıfları ve söndürme yöntemleri, hangi yangında hangi söndürücülerle müdahale edilmeli gibi konuları ele aldık. Sonrasında yangın söndürme çalışması yapmak üzere İtfaiye Müdürlüğümüze geçerek uygulamalı olarak suni çıkarılan yangına yangın tüpüyle nasıl müdahale edileceğini gösterdik. Pratik çalışmamıza katılan belediye çalışanlarımız her personelin bilmesi gereken yangın söndürme cihazı ile yangına doğru ve etkin müdahale etmeyi öğrenmiş oldular” diye bilgi verdi.