Çiftlikköy Belediye Meclisi’nde Ağustos Ayı ilk oturumu, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’nin yönetiminde yapıldı. 14 maddenin karara bağlandığı oturumda İstanbul Silivri Belediyesi ile Çiftlikköy Belediyesi’nin kardeş şehir olması oybirliğiyle onaylandı.

Çiftlikköy Belediyesi bünyesinde Gelirler Müdürlüğü ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü altında 2 yeni müdürlük kurulması, Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nu belediye iştiraki Zirvekent AŞ’nin işletmesi, belediye hesaplarının ve mal varlıkları için kamu yararı kararı alınması, su fiyatlarının güncellenmesi kararları da Belediye Meclisi tarafından oylanarak kabul edildi.

1 MÜDÜRLÜK KAPATILDI, 2 YENİ MÜDÜRLÜK KURULDU

Belediye Meclisi’nde alınan kararla, faaliyetlerdeki etkinliğini kaybeden Muhtarlık İşleri Müdürlüğü lağvedilerek görev ve yetkileri Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne devredildi.  Gelirler Müdürlüğü’nün çalışma yönetmeliği meclis tarafından kabul edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olan Gelir Şefliği, Emlak Şefliği, Su Tahakkuk Şefliği ve İcra Şefliği de, Gelirler Müdürlüğüne bağlandı. Fen İşleri Müdürlüğü’nün iş yükünü azaltılması ve hizmetlerin daha hızlı şekilde organize edilmesini sağlamak amacıyla müdürlüğün bir kısmının ayrılarak Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü adı altında altyapı hizmetlerini de bünyesine katan yeni bir müdürlük kurulması da meclis tarafından onaylandı.

ÇİFTLİKKÖY, SİLİVRİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Meclis, Silivri Belediyesi’nin Çiftlikköy Belediyesi ile kardeş şehir olmasıyla ilgili kararı oybirliğiyle aldı. Başkan Yele, kardeş şehirlerin sayısının arttırılacağını dile getirerek, “Hedef kitlemiz, Çiftlikköy’den nüfus olarak daha büyük belediyelerle istişare içinde olup, o belediyelerle kardeş şehir olabilmek. Böylece Çiftlikköyümüze sosyal kültürel ve ekonomik anlamda sağlayabileceğimiz maksimum katkıyı sağlamak istiyoruz. Bu ay Silivri ile başlıyoruz, önümüzdeki süreçte Bursa BŞB, İstanbul Kadıköy, İzmir Urla, Aydın Efeler, Muğla Marmaris belediyeleri ile istişare kurduktan sonra meclis gündemine getireceğiz” diye bilgi verdi.

BELEDİYE HESAPLARI VE MÜLKLERİ İÇİN KAMU YARARI KARARI

Alınan bir diğer kararda Çiftlikköy Belediyesi’nin hesaplarına ve üzerindeki mülklerle ilgili olarak kamu yararı kararı alınması oy çokluğu ile kabul edildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Yele, “Kamuoyunu geçtiğimiz 10-15 günlük içinde çok meşgul eden bir konuydu;  Belediyemizin kamu borçlarının İller Bankası ödeneğinden kesilmesi ve belediyemizin mevcut bulunan hesaplarına bloke ve haciz konulmasıyla alakalı böyle bir gündem maddesi ile yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Biz de belediye meclisi olarak özellikle belediyedeki maaş hesaplarına haciz konulmaması, bloke olmamasıyla ilgili hesaplarımıza bir kamu yararı kararı alıyoruz. Olağanüstü bir durum olursa en azından maaş sistemimiz bozulmasın düşüncesiyle hareket ettik. Böyle bir durumla karşılaşmamak için böyle bir hamle yapalım dedik” diye konuştu. Bir diğer maddede Yüzde 100 belediye iştiraki olan Zirvekent AŞ’nin Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nu işletmesi için kiralama kararı alındı. Başkan Yele, Zirvekent’in gelirlerini arttırmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını ve düğün salonunun özelleştirilmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını dile getirdi.

SU FİYATLARINA ZORUNLU GÜNCELLEME GÜNDEMDE

Gündemin sekizinci maddesinde, Su Şefliği’nin su fiyatlarıyla ilgili güncelleme talebi görüşüldü. Yalova geneline şebeke suyu sağlayan Yeşil Körfez Su Birliği’nin Haziran ayında Yüzde 58 oranında zam yaptıktan sonra bu zammı her 3 ayda bir TEFE + TÜFE / 2 oranında otomatik olarak yansıtacağını getiren Başkan Yele, gelir gider dengesini sağlamak adına Çiftlikköy’de su fiyatlarında yapılması planlanan Yüzde 80 oranında ki zam teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’nca değerlendirileceğini belirtti.  Başkan Yele, “2022de en son suya zam yapılmış, 2023’te de ticarilere yapılmış, seçim yılıydı normal olarak es geçilmiş 2024 yılındaki zam. 45 Milyon gibi suya bir masraf ediyoruz, karşılığında 20 Milyon Lira tahsilatımız var. Çiftlikköy Belediyesi bu yıl, 2024 yılında 25 Milyon civarında sudan zarar edecek. Bizim amacımız zarar etmek de değil, kar etmek de değil. Bu enflasyonist ortamda gelir gider dengesini oturtmaya çalışıyoruz. Su şefliğimizin yüzde 80 oranında bir teklifi var. Plan bütçe komisyonu değerlendirecek” dedi. Diğer maddelerdeki konular değerlendirilmek üzere ilgili komisyonlara havale edilirken, Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı ikinci oturumunun tarihi 8 Ağustos Perşembe günü olarak belirlendi.