Çiftlikköy Belediyesi, çocukların zihinsel gelişimlerini desteklemek ve boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği yaz satranç kursu tüm hızıyla devam ediyor. Satranç Eğitmeni Sabri Kazak tarafından haftanın iki günü Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen satranç kursuna katılan çocuklar, strateji kurma, planlama ve problem çözme becerilerini geliştiriyor.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, satrancın çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, "Satranç, stratejik düşünme, problem çözme ve sabır gibi becerilerin gelişimine büyük katkı sağlar. Bu kurslar sayesinde çocuklarımız, yaz tatillerini sadece eğlenceli değil, aynı zamanda eğitici bir şekilde geçiriyor. Son yıllarda ülkemizde satranç daha popüler hale geldi, 13 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş, 15 yaşındaki Ediz Gürel gibi genç yaşta büyükusta olan isimlerimiz var. İlimizde ve Çiftlikköy'de de satranca olan ilginin arttığını gözlemliyoruz.  Neden Çiftlikköy’den de iyi oyuncular yetişmesin? Dolayısıyla satranç kursunun çok verimli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Satrancın zihinsel keskinliği artırma ve analitik düşünme yeteneklerini güçlendirme gibi birçok faydası olduğunu belirten Satranç eğitmeni Sabri Kazak ise, "Çocuklarla satranç oynamak ve onlara bu oyunun inceliklerini öğretmek benim için büyük bir mutluluk. Onların satrançta ilerlediklerini görmek, hem onlar hem de aileleri için gurur verici. Kursumuzda çocuklarımızın özgüvenlerini ve yeteneklerini geliştirmelerini hedefliyoruz" dedi.