Başkan Yele, hem yaptıklarını hem yapacaklarını anlattı

ÇİFTLİKKÖY’E MOKAMP VE ASFALT MÜJDESİ

 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, göreve geldikten sonra 4 aylık yaptıkları icraatlarını anlattığı basın toplantısında yeni müjdeleri de kamuoyuna aktardı. Mokamp’ta yeşil alanlara dokunmadan bir sosyal tesis planladıklarını belirten Yele, özellikle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki yol sorununun çözümü için de ihaleye çıkacaklarını müjdeledi.

 

Saklı Bahçe Sosyal Tesisleri’nde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, göreve başladıktan sonra geçen 4 aylık süreçte yapılan çalışmaları anlattı. Seçimlerin ardından görevi teslim aldıktan sonra hızlı bir yapılanma sürecine girdiklerini kaydeden Başkan Yele, “Birim müdürü arkadaşlarımızla beraber hızlı bir şekilde hareket edip Çiftlikköy’deki elzem sorunlarakısa vadede çözüm bulduğumuzu düşünüyorum” dedi. Beklenen Marmara depremiyle ilgili alınması gereken önlemler konusunda çalıştıklarını belirten Başkan Yele, “Bildiğiniz üzere bir deprem bölgesinde yaşıyoruz, depremle alakalı almamız gereken önlemler var. Nasıl bir doğal afetle karşılaşacağımız da belli değil. Bunun için afet işleri müdürlüğümüzü hızlı bir şekilde aktif hale getirebilecek hamleler yaptık. 17 adet toplanma alanı var Çiftlikköyümüzde, bunları tespit ettik. 17 adet konteynırımızı kendi garajımızda imal edip bunu 17 bölgemize dağıttık. Afet İşleri Müdürlüğümüzün altına Kentsel Dönüşüm Şefliği kuruyoruz. Vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili sorularını yanıtlayacak bir birim olacak. Ve bununla alakalı planlama çalışmalarımız da devam ediyor. İmar planlarıyla ilgili bir revize çalışması başlattık, bununla ilgili bir meclis kararı aldık. Bu karar doğrultusunda bölgemizde bulunan beş katlı binaların kentsel dönüşüme kazandırılması amacıyla imar planlarıyla ilgili revize çalışmalarımız olacak.  Çünkü en önemli şey insan canı, candan öte hiçbir şey yok” diye konuştu.

“SLOGANIMIZ EL ELE BELEDİYECİLİK”

Sosyal ve kültürel belediyeciliği ön plana çıkartmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yele, şöyle devam etti:

“Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk. Hızlı bir şekilde saha çalışmalarına başladık, envanterleri topladık. ‘Çiftlikköy için El Ele’ sloganı ile yola çıkmıştık. Bu sloganı ‘El Ele Belediyecilik adı altında farklı bir platforma taşıyoruz. Önümüzdeki günlerle El Ele Kart uygulamasını Çiftlikköylülerin hizmetine sunacağız. Bu kartın içerisinde emeklilere indirim, sosyal tesislerimizde Çiftlikköylü vatandaşlarımızın indirimli olarak kullanacağı, annelerimizin kullanacağı bir kart sistemini hayata geçireceğiz önümüzdeki aylarda”

Seçim öncesi vaatleri arasında yer alan istihdam ofisi sözünü yerine getirdiklerini aktaran Başkan Yele kurumsal yapıyı güçlendirmek amacıyla belediye internet sitesine işlevsellik kazandırıldığını ve şeffaf belediyecilik mottosu ile bütün Çiftlikköy’deki imar planlarının internet sitesi aracılığı ile halka açıldığını vurguladı. Hızlı bir şekilde Mimari Estetik Komisyonu’nu kurduklarını ve yeni yapılaşan bölgelerde ile karayoluna cephe parsellerde özellikle kent estetiği ve kent kimliği oluşturulmasına önem verdiklerini ifade eden Başkan Yele, ruhsat ve iskan verme sürelerinin kısaltılarak hızlı bir şekilde ruhsat ve iskan veren bir Çiftlikköy Belediyesi yapısına kavuştuklarını kaydetti.

ÇİFTLİKKÖY’E MODERN BARINAK GELİYOR

Başkan Yele sözlerine şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz zaman hayalim temiz bir Çiftlikköy’dü. Daha önce hiç çöp arabası girmeyen, sokağım hiç temizlenmedi diye bize gelen şikayetler vardı. Temizlik hizmetlerini herkese ulaştırmak için programımızı yaptık ve uyguluyoruz. Yosunla çok ciddi mücadelemiz oldu bu yaz, temizlenemez çözülemez denilen o yosun sorununu bayağı bir yol kat ederek çok ciddi bir oranda temizledik. İlaçlama ve sokak hayvanları konusunda. Larva mücadelesini çok iyi yaptık nisan aylarında. Ve şu anda Çiftlikköy’de çok ciddi bir şekilde sinek sorunuyla karşılaşmıyoruz. Sokak hayvanlarıyla alakalı biliyorsunuz yeni bir yasa çıktı. Yasayı yakından takip ettik, bizim onaylamadığımız bir şekilde bir yasa çıktı. Çiftlikköy ilçesinde sokak hayvanlarıyla alakalı şöyle bir hamlemiz var, mevcut barınağımızın olduğu bölge 24 bin m2 bir arazi. Burayı Milli Emlak’tan tahsisini aldık. şimdi ivedi bir şekilde modern bir barınak inşa edeceğiz. İçinde diğer hayvanseverlerin de gidip vakit geçirebileceği, oradaki parkurlarda hayvanları gezebileceği çok güzel bir proje. Etüt ve Proje Müdürlüğümüz bu konuda çalışıyor. Bunun inşasıyla alakalı da birkaç girişimim var. Bakanlıktan destek gelirse hayırsever vatandaşların bu konuda bize desteği olacak. İvedi bir şekilde orayı yapacağız. 12 bin m2 barınak şeklinde 12 bin m2’sini Afet İşleri Müdürlüğümüzü konuşlandıracağımız bir tesis inşa edeceğiz orada. Olası bir afet anında işlev sağlayabilecek bir aş evi de inşa edeceğiz orada. Sıfır Atık Müdürlüğümüz de çok güzel projelere imza atıyor. Dönüşüm adı altında çok güzel hamleleri var, şimdi Çiftlikköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği’ne üye iki kardeş şehri ile bir ortak AB projesi ürettiler, gerekli mercilere sunuldu. İnşallah önümüzdeki süreçte onları da hayata geçireceğiz”

“MOKAMP PROJESİ ONAYLANDI, KIŞIN STARTI VERİYORUZ”

Seçim vaatleri arasında yer alan Mokamp projesinin onaylandığını ve kış aylarında inşaat çalışmalarının başlayacağını söyleyen Başkan Yele, “Mokamp Projesi çok ciddi bir şekilde vatandaştan talep görüyor. Mimar arkadaşlarımızla şu felsefeyle yola çıktık; Mokamp alanımızda hiçbir ağaca dokunmadan, yeşil mimarinin hakim olacağı ve kendi kendine yenilenebilir enerji üretebilen bir yapı inşa edelim dedik. Bununla alakalı hamleler yaptık, lunaparkın olduğu yerde 390 kişilik bir sosyal tesisin olduğu ve bir kafeler sokağı ortamı yaratabilecek on adet kafeden oluşan öyle bir projemiz var. Bunu hazırladık Kültür Bakanlığımıza sunduk, projeye olumlu bir dönüş oldu. Yüzde 50’sini belediye, yüzde 50’sini Kültür Bakanlığının desteğini alarak yapacağız. Proje onay aşamasından geçti bu iki aylık süreçte. Bu kış startını vereceğiz” dedi.

“ÇOCUK PARKI SETLERİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Yeşil alan ve park çalışmalarına önem verdiklerini de kaydeden Adil Yele, “İlçemizdeki tüm çocuk oyun alanlarının, parkların bir envanterini çıkarttık. İvedi bir şekilde tamirat yapılabilenleri tamirat, yeni alacaklarımızı yeni oyun alanları, parklarımızı yeniledik. Ama bundan sonra Park Bahçeler Müdürlüğümüz şöyle bir çalışmaya imza attı. Çocukların parklarda kullanabileceği aletleri kendimiz üretmeyi hedefliyoruz. Bununla alakalı çalışmamız var. Birkaç prototip yaptık. Gayet başarılı sonuçlar ortaya çıktı. Kendi kendine yetebilen bir belediye, kendi personelini çalıştıran, dışardan çok fazla alet edevat ve malzeme satın almayacak bir yapı ortaya çıkartma hedefim var. İnşallah önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz.”

KELEBEK ÇAYIRINA ASFALT MÜJDESİ

M. Akif Ersoy Mahallesi Kelebek Çayırı Mevkii’nde vatandaşların büyük sıkıntısı olan asfalt sorununu çözmek için harekete geçtikleri müjdesini veren Başkan Yele, şunları kaydetti:

“Orada Yalova Belediyesi ile Yeşil Körfez Su Birliği’nin bir isale hattı çalışması yapıldı. O bölgede geziyorum, gerçekten vatandaşımız zor durumda. Yaz aylarında cam açamıyor tozdan dolayı, kış aylarında da çamurlu bir pozisyona girilecek. İsale hattı çelik bir hat olduğu için sıkıştırma yapılamıyor, sıkıştırma yaparsanız kaynakları atıyor, biz doğal yollardan çökmesini bekledik. Müteahhit firmayla Yalova Belediyesi üst kaplamayı yapması gerekiyor aslında, onların sorumluluğunda. Ama ben şunu görüyorum kısa vadede onlar o çalışmayı yapamayacaklar. Bizim burada bir asfalt hamlemiz olacak. On-on beş gün sonrasında ihalesini yapacağız, çalışmaları yaptık metrajları çıkardık, 11 bin 500 ton civarı asfalt alıp o yolu asfaltlayacağız, o bölgedeki sakinlerimize müjde vermek isterim.”