Çiftlikköy Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İlçenin önemli spor kulüplerinden Çiftlikköy Kültürspor Kulübü, yeni sezon açılışını sporcularıyla birlikte sokak hayvanlarına mama desteği vererek gerçekleştirdi.

Çiftlikköy Kültürspor Kulübü’nün genç sporcuları, 2024-2025 futbol sezonu öncesinde Çiftlikköy Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ni ziyaret edip, sokak hayvanlarına mama desteği vererek sezon açılış etkinliğini gerçekleştirdi. Kulüp yönetimi, futbolcuları ve ailelerinin katıldığı ziyarette bakımevini genç futbolcular, sokak hayvanlarına yanlarında getirdikleri mamaları verdi. Sokak hayvanlarıyla bir araya gelen A Takım, U-11, U-13-, U-16 yaş grubu ve futbol okulunun yaklaşık 70 sporcusu, aileleriyle birlikte bakımevinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler edindi.

Farklı sezon açılışı

Farklı bir sezon açılışı yapmak ve sokak hayvanlarına dikkat çekmek istediklerini belirten Çiftlikköy Kültürspor Başkanı Tamer Balkaş, “Ülkemizde sezon açılışlarında daha çok kurban kesme gibi geleneklerimiz öne çıkıyor. Ama biz bir farkındalık ortaya koymak adına geçen sezon fidan dikimi yapmıştık, bu sezon da belediyemizin geçici bakım evini ziyaret ederek sokak hayvanlarımıza yanımızda getirdiğimiz mamaları verdik. Onların yaşam koşullarını yerinde gördük. Böylece hem çocuklarımızın hayvan sevgisini pekiştirmek istedik, hem de bir farkındalık ortaya koymayı amaçladık. Bize destek veren Çiftlikköy Belediye Başkanımız Adil Yele’ye ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Çarık’a teşekkür ediyorum. Bu vesile ile 2024-2025 sezonunun kulübümüze, sporcularımıza, paydaşlarımıza ve tüm Yalova spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.