Çiftlikköy Belediyesi tarafından kısa süre önce faaliyete geçirilen İstihdam Ofisi, iş imkanlarıyla vatandaşları buluşturuyor. Geçtiğimiz ay İstihdam Ofisi’ne başvuranların yüzde 20’lik kesimi kısa bir süre içinde mesailerine başladı

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’nin seçim vaatleri arasında yer alan ‘İstihdam Ofisi’, hayata geçirilmesinin ardından iş arayan firmalar ve vatandaşları buluşturma anlamında önemli bir görevi yerine getirmeye başladı.Henüz bir aylık süreci geride bırakan Çiftlikköy Belediyesi İstihdam Ofisi, bu zaman diliminde toplu şirket alımlarına başvuran çalışan adaylarının Yüzde 20’lik kesiminin iş sahibi olmasına vesile oldu.

Bir aylık verilere göre toplam 228 iş arayan, İstihdam Ofisi’ne bizzat ya da belediye resmi internet sitesinde yer alan istihdam.yalovaciftlikkoy.bel.tr adresindeki form aracılığı ile internet üzerinden başvuru yaptı. Yalova ve Çiftlikköy’de 16 firma da personel taleplerini Çiftlikköy Belediyesi İstihdam Ofisi aracılığı ile karşılamak istediklerini belirtti.

Toplu işe alımlarda köprü vazifesi

Ofiste toplu işe alımlar için de randevulu görüşme sistemi uygulanıyor. Buna göre toplu işe alım yapacak firmalar için Çiftlikköy Belediyesi, SMS yöntemiyle vatandaşları görüşmeye davet ediyor. Yapılan görüşmelerde işe uygunluğu belirlenen kişiler de yeni işlerine kavuşuyor. Geçtiğimiz ay içinde toplu personel alımları için şirketler İstihdam Ofisi’nde görüşme gerçekleştirirken mülakatı başarıyla geçen 9 kişi yeni işlerine başladı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, İstihdam Ofisi projesinin önemli seçim faaliyetleri arasında yer aldığını belirterek göreve gelir gelmez bu projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti. Uygulama için vatandaşların belediyeye şahsen başvurmasının gerekli olmadığını da kaydeden Başkan Yele, “Belediyemizin web sitesinde kolayca ulaşılabilecek bir bağlantı var. Bu bağlantı sayesinde vatandaşlarımız özgeçmiş ve diğer bilgileriyle ilgilendikleri iş koşullarını online olarak ofisimize iletiyor. Aynı şekilde firmalarımız da aradıkları personellerle ilgili kayıt oluşturabiliyor. Biz de uygun olduğunu düşündüğümüz pozisyonlar için hemen aksiyon alarak vatandaşlarımızla temasa geçiyoruz” dedi.

Yele: İstihdama katkı sağlamak istiyoruz

Toplu işe alımlar için de yüz yüze görüşme imkanı sağladıklarını kaydeden Adil Yele, şöyle devam etti:

“Çok sayıda eleman alımı yapacak firmalar da bize başvuruyor. Biz de duyurusunu iletişim araçlarımızla yapıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın şimdiden işe girdiğini görmek bizi mutlu ediyor. İstihdam Ofisi’ni tam da bunun için hayata geçirdik. İş arayan vatandaşlarımızla işverenler arasında güvenilir bir köprü kurma hedefindeyiz. Kısa sürede bunu başardık. Vatandaşlarımızdan ve firmalarımızdan ricam belediyemizin web sitesi aracılığıyla sistemimize dahil olsunlar. Zorlu ekonomik koşullarda doğru işe doğru vatandaşlarımızı yerleştirme, istihdama bir nebze olsun katkı sunma adına çalışmalarımız devam edecek”