30 Ağustos Zafer Bayramı ve Büyük Taarruz Zaferinin 102. Yıldönümü, Çiftlikköy’de yapılan törenle kutlandı. 23 Nisan Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada, Hava Meydan Komutanı Hv. Plt. Albay Mert Uysal, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, ilçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarının yapılmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Teğmen Ömer Faruk, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Ulusal Bağımsızlık Savaşı, 30 Ağustos 1922 günü dünyanın en güçlü devletleri tarafından desteklenen işgalci Yunan ordusuna karşı kazanılmış olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile amacına ulaşmıştır. 102 yıl önce özgürlüğün bedelini kanlarıyla ödeyerek bizlere bu güzel yurdu hediye eden Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilerimize  ise sonsuz şükranlarımızı bir kez daha sunar, bu güzel ve coşkulu bayram gününde Türk ulusunu bölmek, zayıflatmak ve çökertmek hayallerini kuranlara, Türk ulusunun ulusal egemenliğini ve bölünmez bütünlüğünü bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak isteriz” dedi. Konuşmaların ardından 126. Filo Komutanlığı’nın T-41 uçaklarıyla yapılan gösteri uçuşu ise alkışlarla izlendi. Kaymakam Ada, Başkan Yele ve Garnizon Komutanı Uysal’ın kaymakamlık makamında ilçe protokolü ile bayramlaşmasının ardından yapılan kokteyl ile kutlama programı sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Büyük Taarruz’un 102’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de, tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı olarak nesilden nesile aktarılan 30 Ağustos zaferinin bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin temeli olduğunu söyleyerek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletiyle beraber yazdığı 30 Ağustos zaferinin gururunu taşıyan bizler, cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olarak, Zafer Bayramı coşkusunu yeniden yaşıyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.